21. sajam poljoprivrede „Zlatna jesen“, Moskva, Rusija

21. sajam poljoprivrede „Zlatna jesen“, Moskva, Rusija

Srbija je po prvi put dobila status partnera na 21. sajmu poljoprivrede „Zlatna jesen“ u Moskvi. U toku prošle godine Srbija je izvezla u Rusiju domaće proizvode u vrednosti od 350 miliona dolara. Najznačajniji sajam poljoprivrede u Moskvi, “Zlatna jesen”, održao se u oktobru 2019. godine, a gde su predstvljene Premier rakije, kao simbol visokokvalitetnih pića iz Srbije.

Predstavilo se više od 1.800 izlagača iz 60 ruskih regiona i 15 zemalja sveta, a srpsku delegaciju na sajmu u Moskvi predvodio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Nakon otvaranja sajma, Medvedev i Nedimović su obišli srpski štand na kojem je predstavljena Premier rakija, zajedno sa ostalim srpskim kompanijama – Zlatiborac, Karneks, PDM Agro-fruit, Sirmium fruit, Agroeksim, Agro papuk i Evro kalem.

Nedimović je informisao Medvedeva da izloženo voće iz Srbije pripada bescarinskom režimu koji naša zemlja ima sa Rusijom, dodajući da će krajem oktobra i rakija biti deo bescarinskog režima.

“Zlatna jesen” je najznačajniji poljoprivredni forum Rusije već više od 20 godina, koji čuva najbolje tradicije sveevropske poljoprivredne izložbe i razvija savremene tehnologije izložbenog poslovanja u oblasti industrijske poljoprivrede.